Uw bedrijfsfilm op Vimeo

Een minder bekende dienst voor het online delen van videofilmpjes is Vimeo.com. Toch wint deze website ook steeds meer aan populariteit. (http://www.google.com/trends?q=vimeo).

Vimeo is een goede keuze voor de met name wat serieuzere filmer, de site heeft een zeer rustig vormgegeven en professionele site. Op Vimeo.com kunt u (HD-) video's online zetten en delen met familie, vrienden en potentiƫle klanten. Verder kan u zich als organisatie of bedrijf abonneren op speciale Channels.

Video's online zetten

Op Vimeo moet je in tegenstelling tot YouTube betalen voor het uploaden van HD filmmateriaal. Als gebruiker moet je HD-member zijn om HD filmpjes te uploaden en andere HD-filmpjes te bekijken. Standaard, zonder lidmaatschap kan 500 MB per week upgeload worden, als plus-member kan 5GB per week geupload worden. Als plus-member gaat het uploaden daarnaast een stuk sneller en zul je nooit advertenties zien.

Vrienden maken op Vimeo

Vimeo is net als YouTube een sociaal netwerk waarbij u vrienden kunt worden met mensen die bijvoorbeeld dezelfde interesse hebben. Een handige mogelijkheid hierbij is het automatisch importeren van de contactenlijst van uw online e-mailprovider. Dit werkt echter alleen nog maar met Gmail en Yahoo!

Uw eigen channel op Vimeo

Net als bij YouTube is het op Vimeo mogelijk om channels te maken. Op deze channels zijn verschillende video's met hetzelfde onderwerp te vinden. Als bedrijf is het mogelijk hierop verschillende bedrijfsfilms te plaatsen. Er zijn duizenden verschillende kanalen over verschillende onderwerpen te vinden. Om een eigen channel aan te maken voor uw bedrijf drukt u rechtsboven op de knop Create net Channel. Hier kunt u een naam opgeven, een korte omschrijving geven en maximaal drie categorieen selecteren waar het kanaal onder valt. Ook tags kunnen toegevoegd worden. Hierna kunt u de instellingen van uw channel volledig aanpassen naar wens.

Nadeel is echter wel dat het toevoegen van video's aan uw kanaal niet vanuit het kanaal zelf kan. Hiervoor moet bovenaan in het men u op Videos/My Videos de gewenste video geselecteerd worden. Rechts naast de videospeler zijn twee tabbladen te vinden: More en Add. Er moet hierbij geklikt worden op Add en vergeet hierbij niet een vinkje te plaatsen bij het kanaal onder Add to Channels. Pas dan zal de video te zien zijn op uw kanaal.

Voordelen bedrijfsfilm op Vimeo

Nadelen bedrijfsfilm op Vimeo